به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین«ابراهیم فیاض» درباره اجزای تشکیل دهنده هویت نوجوان امروز گفت: در حال حاضر نوجوانان خودشان را با تکنولوژی تعریف میکنند و چون این تکنولوژی مرزی ندارد آنان را به سمت پوچ گرایی سوق میدهد.
وی افزود: تکنولوژی بنیادیترین زیربنای زندگی است و این تکنولوژی است که زمانه و مقتضیات آن را شکل میدهد بنابراین جبر تکنولوژی جدی است.
این استاد دانشگاه با بیان این نکته که جبر تکنولوژی مختص به ایران نیست و همه کشورهای جهان به آن مبتلا هستند ،گفت: بعضی در اثر وجود این تکنولوژی بیمزر دچار افسردگی و اعتیاد میشوند و یا دست به خودکشی میزنند البته این موضوع مختص ایران نیست ولی از آن جایی که ابزارهای تکنولوژیکی پیشرفته حتی در روستاهای ما حضور دارند این بحران جدی است.
فیاض اضافه کرد: نوجوانی که نمیتواند زندگی و خودش را تعریف کند دچار بحران هویت شده است و یکی از عوامل اصلی این بحران هویت تکنولوژی است.
این استاد جامعهشناس درباره تاثیر سلبریتیها بر هویت نوجوانان گفت: سلبریتیها خودشان قربانی این تکنولوژی هستند و بعضاً افسردگی، اعتیاد و خودکشی نیز در میانشان رواج دارد.
فیاض درباره محتواهای فرهنگی که نوجوانان امروز مصرف میکنند، گفت: بسیاری از محتواهای فرهنگی نوجوانان را به پوچ انگاری سوق میدهد چرا که صحبتی از اخلاق و ارزشها در آن نیست.
وی در پایان گفت: وقتی عدالت در جامعه نیست و فاصله طبقاتی وحشتناکی در جامعه وجود دارد، جامعه دچار نهیلیسم میشود، الان هم یک نوجوانی که ثروتمند است دچار نهیلیسم و پوچ انگاری میشود و ارزشها در جامعه به الفاظی و شعار تبدیل میشود.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما